Gopuram

Politika zasebnosti

Gopuram, Inštitut za vedsko kulturo, spoštuje vašo zasebnost in je zavezan varovanju vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1).

Splošno

Upravljavec osebnih podatkov je zasebni zavod Gopuram, Inštitut za vedsko kulturo, Krivec 47, 1000 Ljubljana. Kontakta oseba je Emilija Kercan, emilija@gopuram.org.

Obdelava podatkov

Gopuram za namene obveščanja in opravljanja storitev zbira osebne podatke.

S prijavo na e–novice se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi. Osebni podatki, ki jih zbiramo: elektronski naslov.

Namen

Osebne podatke zbiramo izključno za to, da vam posredujemo e–novice o dogodkih in novostih v Gopuramu.

Pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega izrecnega soglasja.

Uporaba osebnih podatkov

Osebne podatke bomo uporabili izključno za pošiljanje e–novic.

Shranjevanje podatkov

Osebne podatke hranimo do preklica oziroma le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posredovani. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli enostavno prekličete, in sicer s klikom na povezavo na dnu vsake poslane e-novice. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam ali v tretje države brez vaše izrecne privolitve.

Edina izjema je, ko se za pošiljanje e-novic uporablja spletna platforma MailChimp, kjer so shranjeni osebni podatki za pošiljanje takih novic (elektronska pošta). Spletna platforma MailChimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@gopuram.org ali po pošti na naslov:
Gopuram, Inštitut za vedsko kulturo
Krivec 47
1000 Ljubljana
Slovenija

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri zavodu Gopuram ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

Piškotki

Spletna stran gopuram.org ne uporablja piškotkov.

Veljavnost

To Politiko zasebnosti zavoda Gopuram, Inštitut za vedsko kulturo bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu gopuram.org in velja od 25. maja 2018 dalje.